DUBBEL CHOCOLADE CAKE

chocolade, gebak, veganistische recepten

dubbel chocoladecakeSoms heb je gewoon chocoladecake nodig 😉 Deze is bewerkelijk en hij moet lang in de oven staan maar het resultaat mag er zijn! Heerlijk bij een kopje thee of koffie of warme chocolade-oatly (van het Zweedse merk Wow, no cow), ideaal bij een glaasje bramenlikeur of limoncello.  Samen met bosvruchtensorbetijs een verrukkelijk dessert na een uitgebreide maaltijd. Ik gebruikte een kleine springvorm  (23×10 cm) maar een cakeblik kan ook. Het is wel handig als  je een scherp mes, een grote vork, een bloemzeef en een (hand)mixer bij de hand hebt. Ik gebruik graag hard kokosvet (waar het water uitgehaald is) voor mijn baksel maar die  is lastig te krijgen. Je kunt ook gewoon kokosvet gebruiken (verkrijgbaar bij vrijwel elke supermarkt) of plantaardige margarine. Chocola koop je natuurlijk van het slaafvrije merk Tony’s Chocolonely en cacao in ieder geval fair trade.

INGREDIËNTEN

150 zelfrijzend bakmeel

125 gram kokosvet of margarine

100 gram donkere basterdsuiker

1 theelepel kaneel

50 gram cacao

100 gram pure chocola

3 eetlepels oatly (ik gebruikte chocoladesmaak, maar naturel kan ook)

1 grote, rijpe banaan

2 eetlepels appelmoes

Warm de oven voor op 180*C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze goed in.  Zeef de bloem, de cacao en de kaneel en meng het kokosvet er doorheen (met de hand) tot  er een broodkruimachtig mengsel ontstaat. Snijd de chocolade met een scherp  mes in kleine stukjes en meng deze met de suiker. Voeg dit mengsel toe aan het deeg en blijf kneden tot er een kleverige bal ontstaat. Prak de banaan heel fijn en meng dit, samen met de appelmoes door het deeg. Gebruik hiervoor eerst een grote lepel en als het een samenhangend geheel wordt, de (hand)mixer. Voeg de oatly toe zodat er een dik beslag ontstaat. Giet dit beslag in de springvorm. Zet de springvorm in de oven. Temper de oven na 10 minuten naar 160*C en laat de cake nog 45 minuten in de oven staan. Haal de cake uit de oven, even prikken met een vork (als de vork droog uit de cake komt, is de cake klaar/gaar) en zo snel mogelijk  uit  de vorm halen. (Bij een springvorm is dit makkelijk; je maakt de klem los. Bij een cakevorm zul je even moeten schudden 😉 ) Nu komt het allermoeilijkste: laat helemaal afkoelen alvorens aan te snijden. Echt! Afgekoeld is de cake luchtiger en lekkerder. Smullen maar!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s