SPINAZIE MET PEER

Geen categorie, spinazie, veganistische recepten

Vorige week ging ik koken bij en voor een vriend. Aangezien hij op  het punt stond van verhuizen was er niet veel in huis  en alles wat er was, moest op. Ik ging dus op zoektocht door de kastjes en de koelkast en het vriesvakje. Mijn buit  bestond uit twee stronkjes witlof, een pak (diepvries)spinazie (500 gram), twee peren, een doosje walnoten (150 gram), een half pak pasta en een half blik ananas. Er stonden nog wel wat potjes kruiden en zout en peper in de kast en mosterd, ketchup en (zwarte) olijven in de koelkast maar geen uien, geen paprika, geen champignons en ik vond nergens olie of margarine.  Ik heb toen maar een geïmproviseerde maaltijd klaargemaakt van pasta en witlofsalade en we hebben zitten smullen. Het vereiste enig denkwerk en een beetje lef maar zo bedenk  ik de meeste recepten. In mijn hoofd probeer ik smaken uit en meestal klopt het. De combinatie spinazie met peer was een schot in de roos. En dressing maken met walnoten, mosterd en ketchup omdat er geen olie  in huis was, bleek ook een goed idee. Ach ja, een mens moet roeien met de riemen die hij heeft 😉

SPINAZIE  MET PEER

ingrediënten voor twee personen

120 gram pasta

500 gram  (diepvries)spinazie

2 peren

handvol walnoten

kopje ananassap (of water)

zout en peper

Kook de pasta beetgaar en spoel ze goed onder de koude kraan.  Laat de spinazie ontdooien in een grote hapjespan in het ananassap (water). Als de spinazie ontdooit  is, voeg je  de pasta toe en wat zout. Goed roeren. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Hak ook de walnoten (niet al te) fijn. Voeg dit toe aan het spinazie-pastamengsel. Even goed doorscheppen en een minuut of vijf laten staan.

WITLOFSALADE METWALNOTENDRESSING

Ingrediënten voor twee personen

2 stronkjes witlof

1 (klein)  blikje ananas(stukjes)

2 eetlepels mosterd

1 eetlepel ketchup

handvol walnoten

10 zwarte olijven (in stukjes gesneden)

Snijd de witlof heel fijn en meng met  de ananasstukjes en de gesneden (zwarte) olijven. Gebruik de blender om van de mosterd, de ketchup en de walnoten een dressing te maken. Eventueel wat ananassap en/of azijn toevoegen, zout naar smaak. Net als altijd goed roeren en even laten staan om  aan elkaar te laten wennen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s