WINTEROOGST

Geen categorie

Na een paar weken nachtvorst en zelfs ijs op  de sloot, konden we eindelijk weer eens groente oogsten. Inmiddels is het een tijdje geleden dat ik de witlof heb ingekuild, dus vandaag maar eens poolshoogte nemen. We hebben een paar stronkjes meegenomen. Ze zijn nog klein maar smaken goed! Nu het niet meer zo koud is, zullen ze wel snel gaan groeien. Het is dus zaak  te beginnen met oogsten, anders krijgen we ze nooit op voor het nieuwe seizoen begint. Voor het nieuwe seizoen is bijna alles klaar. Zaad is besteld en de tekening voor de nieuwe indeling ligt klaar. Alleen moet er nog een flink stuk gespit worden. Dit jaar gaan we voor het eerst proberen spruitjes te telen. Elk jaar proberen we iets nieuws, soms blijft het dan in het repertoire zitten. Zoals bijvoorbeeld broccoli, wat heel goed gaat op  Texel. En andere groente proberen we maar één keer, zoals palmkool die  we vorig jaar maar twee of drie  gegeten hebben omdat het onder de motten zat. Pastinaken hebben we wel jarenlang een kans gekregen omdat we die zo ontzettend lekker vinden, maar afgelopen seizoen hebben we ze niet meer gezaaid.  Het is niet leuk als het steeds maar niet lukt. En dat hangt natuurlijk veel af van het seizoen zelf, is het nat of droog, koud of warm. Maar zeker ook van de plek waar de moestuin is en zelfs van wat de buren telen. Anyways, geen recept dus vandaag, alleen een paar foto’s. Geniet ervan en tot een volgende keer!

img_8204

Heel voorzichtig de kuil  openmaken

img_8205

Zo komen de witlofpenen uit de kuil

img_8207

Bieten uit  de kuil

img_8208

Wortelkuil voorzichtig openmaken

img_8209

Prachtige wortels!

img_8210

En nog wat prei steken

img_8211

Huh? wat is er met de wortels gebeurd???

img_8213

REINIER!!! Stoute hond!

img_8214

Nee hoor! Ik ben een heel braaf hondje 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s